A projekt címe: Társadalmi vállalkozások ösztönzése Békéscsabán

Kedvezményezett neve: EGYENSÚLY AE Egyesület
A szerződött támogatás összege: 60 780 816 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 93,912314%
A projekt befejezési dátuma: 2022.02.15.

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretén belül megvalósítandó fejlesztésünk fő célja, hogy egészséges étkezési lehetőséget biztosítson a békéscsabai lakosságnak. Ételválasztékunkkal elsősorban az egészséges étrend híveit, valamint az ételérzékenységben szenvedőket célozzuk meg. Rendelésére webshopon, vagy telefonon keresztül lesz lehetőség, és többnyire kiszállítással juttatnánk el a vásárlókhoz. Szolgáltatásunk terveink szerint 2019 tavaszától lesz elérhető Békéscsabán és környékén. Igényfelmérésen alapuló számításaink szerint napi 220 menüt fogunk tudni eladni naponta, összesen 49 héten keresztül egy évben. Példa menüsorunkat csatoltuk pályázatunkhoz. Emellett oktató jelleggel főző tanfolyamokat is tartunk majd, melyek során egészségesen, finoman és olcsón főzünk meg hagyományos és újszerű ételeket. Tanfolyamaink elsődleges célja a fogyasztók tudatosságának növelése. Évi 13 alkalommal tartanánk meg kezdetben alkalmanként 20 főnek. A főző tanfolyamokon hátrányos helyzetűek ingyenesen vehetnek részt, számukra külön tanfolyamokat szervezünk bevételeinkhez mérten egyre növekvő számban. Az önkormányzat támogatásával az iskolai étkeztetésbe is besegítenénk, diétás étrendet biztosítva az ezt igénylőknek.  9 hátrányos helyzetű munkavállalóval tervezzük elindítani vállalkozásunkat, akiket előképzettség nélkül, betanítással vennénk fel, és vállaljuk folyamatos továbbképzésüket is. Projektünk megvalósításához elengedhetetlen egy jelentősebb ingatlanfejlesztés, amelyet a melléklet építési dokumentációban részletezünk. Békéscsaba külvárosi részében létesítjük konyhánkat (önkormányzati tulajdon), ami kiszolgálná az ételkiszállító vállalkozást és helyet adhat a főző tanfolyamoknak. Szeretnénk beszerezni a konyha működtetéséhez szükséges konyhatechnikai eszközöket és bútorokat is.Nagyobb beruházást jelent még a tevékenység végzéséhez szükséges edények és konyhai és irodai eszközök beszerzése. A kiszállításhoz szükséges autók Egyesületünk rendelkezésére állnak a projekt kezdéséig, ezeket nem pályázatból szerezzük be. A program keretében rengeteg eszköz kerül beszerzésre, mellyel a teljes konyhát fel tudjuk szerelni. Ezek rozsdamentes, különleges, kifejezetten nagyobb konyhákba tervezett, könnyen tisztítható bútorok, valamint főzésre, sütésre és hűtésre, tárolásra hasznosítható berendezések. Ezek mindegyike elengedhetetlen egy ekkora konyha kialakításához, valamint a szükséges engedélyek megszerzéséhez.
Megszakítás